Työmaa-aidan valinta ja tarvikkeet

Työmaa-aidan valintaan vaikuttavat määräyksissä aitaukselle asetetut vaatimukset, jotka vaihtelevat paikkakunta- ja aluekohtaisesti. Myös rajattavan kohteen läheinen liikenne, rakennettava kohde ja poikkeukselliset työt kuten mahdolliset räjäytykset asettavat rajauksille vaatimuksia.

Kun valitset työmaa-aitaa, kannattaa miettiä, onko työmaa-aidalle jatkokäyttöä myös tulevaisuudessa. Nord Pro -työmaa-aita on suunniteltu kestämään useamman hankkeen ajan. Vastaavasti Nord-1 -työmaa-aita on hyvä valinta yksittäisiin hankkeisiin. Laajasta valikoimastamme löytyy myös välimallien vaihtoehtoja, eli löydät varmasti juuri sinulle ja yrityksellesi parhaan mahdollisen ratkaisun.

Pystytystarvikkeet ja telineet

Kun päätös työmaa-aidan tyypistä on tehty, valitaan pystytystarvikkeet. Tavallisesti vaihtoehtoja ovat betonijalusta ja muovijalusta. Muovijalusta on hieman kevyempi ja mukavampi käsitellä, vastaavasti betonijalusta on raskaampi ja tukevampi.

Molemmissa jalustoissa on työmaa-aidoille valmiit ”kolot”, joiden ansiosta pystytys on nopeaa ja helppoa.

Välikiinnike eli yleisesti perhoskiinnike on varuste, jolla aidat kytketään toisiinsa. Näin työmaa-aidat pysyvät siististi suorassa rivissä ja tukevasti toisissaan kiinni.

Saatat tarvita myös telineet sekä aidoille että jalustoille. Telineiden avulla työmaa-aitojen kuljetus työmaalta toiselle ja varastointi helpottuvat huomattavasti. Telineissä on valmiit taskut trukkipiikeille, sekä nostolenkit liinoille.

Yksi suurimmista syistä työmaa-aidan rikkoutumiselle on vääränlainen kuljetus. Aidat tulisi kuljettaa aina pystyssä ja toisiinsa niputettuna.

Työmaa-aitojen kestoon vaikuttaa myös laatu eli työmaa-aidan osien materiaalivahvuus, valmistusmenetelmä ja rakenne. Lue, miten Työmaa-aidan valmistustapa vaikuttaa kestävyyteen.

Monesti työmaa-aitoihin kiinnitetään mainosbanderolleja tai näkösuojia. Vaikka nämä usein läpäisevätkin osan tuulesta, nousee tuulikuorma silti huomattavasti.  Lue tuulikuormasta ja työmaa-aitojen tuennasta lisää: Työmaa-aidan tuennalla varmistetaan tuulenkestävyys.

Tietyissä tapauksissa työmaa-aita on mahdollista varustaa oman yrityksesi logolla!

Työmaa-aidat

Ota yhteyttä, kun etsit ratkaisua rajauksiin!