Raide-Jokerin työmailla rajaukset hoituvat saumattomalla yhteispelillä

Raide-Jokeri on raitiolinja, joka valmistuttuaan kulkee Helsingin Itäkeskuksesta ja Espoon Keilaniemeen. Noin 25 kilometrin mittaisen raitiotien rakentaminen on mittava projekti myös poikkeavien liikennejärjestelyjen näkökulmasta. Nordpel on yksi projektille työmaa-aitoja ja muita rajaustuotteita toimittavista yhteistyökumppaneista.

Raide-Jokerin logoRaide-Jokeria rakennetaan vaiheittain. Erilaisia työmaa-aitoja ja muita rajaustuotteita tarvitaan useita kilometrejä.

– Välillä jokin katu voi olla suljettu kokonaan. Jos katua ei voi sulkea, erotamme työmaan muusta liikenteestä. Paikasta riippuen tarvitaan erilaisia työmaa-aitoja ja raskassuojia, kertoo Raide-Jokerin liikennejärjestelyvastaava Joonas-Petteri Kallonen.

Työmaan suojauksen valintaan vaikuttaa moni asia. Kallonen luettelee esimerkkeinä nopeusrajoitukset, liikennemäärät ja tilaajan asettamat vaatimukset. Esimerkiksi Turunväylän ja Lahdenväylän siltatyömailla toimintaympäristö on vaativa, ja etenkin oikeiden väliaikaisten kaiteiden valinta on tärkeää. Tilaa on työmaalla vähän ja työtä tehdään heti suojauksen takana.

– Tuotteita on markkinoilla paljon. Nordpelin asiantuntijoiden avulla löytyy usein sopiva tuote nopeasti ja hyvällä hinnalla, Kallonen kiittää.

Sopimuksesta alkaa kumppanuus

– Hinta tärkeä tekijä. Arvostan kuitenkin Nordpelilta löytyvää palvelualttiutta ja asiakaspalvelua, aktiivista yhteydenpitoa ja nopeita toimituksia. Sopimus ei ole pelkkä paperi, jossa on nimet alla, vaan se tarkoittaa nimenomaan hyvää kumppanuutta, sanoo Raide-Jokerin liikennejärjestelyistä vastaava Kallonen.

Raide-Jokerin työmaa
Raide-Jokerin työmaalla tarvitaan erilaisia raskassuojia ja työmaa-aitoja.

Nordpelin valikoimista on vuosien varrella löytynyt työmaa-aitojen ja raskassuojausten lisäksi kiipeämisen estäviä työmaa-aitoja päiväkodin lähelle, vinotukia ja painoja, aitakiinnikkeitä, ajoportteja ja erilaisia tarvikkeita. Jos valikoimista ei löydy, reitti eteenpäin löytyy.

– Nordpelilla on sellainen asenne, että jos heillä ei jotakin meille täydellistä tuotetta ole, he kertovat, mistä voisimme löytää oikean ratkaisun. Kun on useita kilometrejä aitaa heiltä hankittu ja tehty yhteistyötä muissakin projekteissa, niin kyllä Nordpel on meille enemmän yhteistyökumppani kuin tavarantoimittaja, Kallonen kiittää.

Yhteistä tuotekehitystä ja kestävää elinkaariajattelua

Raide-Jokerin työmaalla on välillä jouduttu toteamaan, että valmista ratkaisua ei tarpeeseen löydy. Esimerkiksi autoilijoita houkutelleelle kevyenliikenteenväylälle ajo piti estää, mutta lumiauran oli päästävä väylää auraamaan.

– Nordpel suunnitteli ja valmisti meille käsin käännettävän puomin. Simppeli ja edullinen ratkaisu ratkaisi ongelman täydellisesti, ja tätä ratkaisua tulemme käyttämään muuallakin. Tuotekehitystäkin siis syntyy.

Myös logistiikan suunnittelu saa Kalloselta kiitosta.

– Tuotteet tulevat yhdellä täydellä rekalla, ja lastit toimitetaan palveluna oikeille paikoille. Logistiikan taitava suunnittelu Norpelin päässä säästää meille aikaa ja rahaa, Kallonen sanoo.

Entä mitä työmaa- ja muille aidoille käy, kun Raide-Jokeri 2024 valmistuu? Riippuu tuotteen kunnosta, mitä sille kannattaa tehdä. Nordpel tarjoaa konsultointina kuntoarviota ja tuotteiden myyntiä hankkeen jälkeen: näin palvelu voi koostua sopivan tuotteen löytämisestä, toimituksesta työmaalle, tarvittaessa asennuksesta, tuotteen poistuessa käytöstä kuntokartoituksesta ja auttamisesta tuotteen myynnissä eteenpäin.

– Nordpelin osaajia kiinnostaa ekologisuus ja elinkaariajattelu. Ajattelumalli on, että asiakkaan etu on saada edullisin tuote ja parhaat ominaisuudet juuri hänen tilanteeseensa. Silloin tuote voi olla hyvin käytettykin, Kallonen sanoo.

 

Etsitkö osaavaa kumppania työmaiden suojauksiin ja rajauksiin?

Ota yhteyttä!

 

Jätä kommentti