Jätkäsaaressa navakka tuuli vaatii tukevia työmaa-aitoja

Helsingin kaupungin rakennushankkeet ovat usein maan suurimpia. Kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara rakentaa ja hoitaa kaupunkiympäristöä – vilkkaassa kaupungissa työmaiden turvallisilla rajauksilla ja suojauksilla on iso merkitys.

Vastaava työnjohtaja Kimmo Kuusisto Starasta on seurannut Helsingin kaupungin rakentamista yli 30 vuotta. Tässä ajassa vaatimukset työmaiden rajauksille ovat tiukentuneet, ja huolellisiin suojauksiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

– Työmaiden aitaamisella ja muilla suojauksilla estetään, että sivulliset eivät poukkoile työmailla. Aidat ja muut rajaustuotteet ovat turvallisuuden kannalta tärkeitä ja niiltä vaaditaan paljon, Kuusisto kertoo.

Kuusiston tämänhetkiset työmaat Jätkäsaaressa ovat isoja kaupunkipuistoja. Alueella rakennetaan kiivaasti, ja asutusta ja läpikulkuliikennettä on paljon.

– Esimerkiksi kilometrin mittainen Hyväntoivonpuiston työmaa rajattiin jo esirakennusvaiheessa parin kilometrin matkalta kaksi metriä korkealla työmaa-aidalla.

Betoniperusteinen kaide on tukeva tuulessakin

Helsingin kaupungin työmaa Jätkäsaaressa
Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät liikkumaan Jätkäsaaressa turvallisesti.

Hyväntoivonpuistossa läpikulkureitit rajattiin uudella betoniperusteisella kaiteella, jossa on päällä kolmilanka-aita. Näin saatiin siisti ja tukeva rajaus kevyen liikenteen reitille puiston halki. Aita kestää hyvin tuulta, joka saattaa yltyä merellisessä Jätkäsaaressa kovaksikin.

– Tästä uudesta aidasta on tullut paljon hyvää palautetta työmaalta ja tilaajalta, se on siisti ja todella tukeva aita moniin kohteisiin, ja sitä on helppo tarvittaessa siirtää. Se on ollut hyvä investointi, koska aitaa voi käyttää pitkään, Kuusisto sanoo.

Tuulen takia Jätkäsaaren työmailla tarvitaan lisätukea myös perinteisiin työmaa-aitoihin. Käytössä ovat vinotuet ja betonipainot.

 

Etsitkö ratkaisuja työmaiden rajauksiin?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 

Staran työmaalla Jätkäsaaressa

Jätä kommentti