Räätälöidyt törmäyssuojat turvaavat tekniikkaa Schenkerin uudessa terminaalissa

DB Schenkerin Tampereen alueterminaali Lempäälässä tuo Pirkanmaalle vilkkaan logistiikkakeskuksen – lähetyksiä voi liikkua jopa 5 500 vuorokaudessa. Nordpelin toimittamat törmäyssuojat, erilaiset suojakaaret ja pollarit varmistavat, että terminaali on käyttäjilleen turvallinen ja arvokas tekniikka ja rakenteet suojassa törmäyksiltä.

Uusi terminaali on Schenkerin Suomen terminaaleista suurimpia: lämmintä tilaa on peräti 12 000 neliömetriä ja lämmittämätöntä lastaustilaa 3 900 neliömetriä.

– Rakennushankkeena terminaali on ollut merkittävä monille toimittajille ja rakentajille. Hanke on ollut kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen, kertoo työmaainsinööri Tommi Santala urakoinnista vastanneesta Rakennus4 Oy:stä.

Tuotekehittelyä yhteistyössä

Logistiikkaterminaalin pitkiltä sivuilta löytyy yhteensä toistasataa lastausovea. Lastausoville etsittiin järeitä törmäyssuojia, koska liikenne ovilla on jatkuvaa ja käyttöä ohjaavat laitteistot on suojattava törmäyksiltä.

“On toki edullisempaa vaihtaa törmäyssuoja uuteen kuin uusia esimerkiksi nosto-ovien kiskostoja ja muita laitteistoja. Tästä syystä Schenker halusi lastausoville tarkoituksiin sopivat, räätälöidyt turvatuotteet”, Santala kertoo.

Kun lastausoven törmäyssuojia suunniteltiin, Nordpel toimitti työmaalle aluksi ensimmäisen mallin suojakaaresta.

– Yhteistyössä Schenkerin edustajien kanssa kehittelimme suojakaarta järeämmäksi. Siihen lisättiin myös vinotuki, jotta törmäyssuojaan saatiin lisää kokoa ja jykevyyttä. Asiakas on ollut tyytyväinen, ja suojat varmasti ajavat asiansa lastauslaitureilla.

Pollarit ja kaiteet lisäävät liikkujien turvallisuutta

Sisällä terminaalissa liikutaan sekä kävellen että trukeilla. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että esimerkiksi kulku jalankulkijoiden ja trukkiliikenteen sisäänkäynneiltä erotetaan ja ohjataan omille alueilleen. Nordpelin toimittamilla kaitella kulkuväylät pystytään erottamaan toisistaan selkeästi.

Nordpelin toimittamat suojakaaret suojaavat tekniikkaa törmäyksiltä DB Schenkerin alueterminaalissa Lempäälässä.
Nordpelin toimittamat suojakaaret suojaavat tekniikkaa törmäyksiltä DB Schenkerin alueterminaalissa Lempäälässä.

Myös terminaalirakennuksen päädyssä olevien lastausovien avattavat puomit toimitti Nordpel. Lastausoville voidaan siirtää joko liikuteltavat lastauslaiturit, tai kuljetusajoneuvo pääsee peruuttamaan suoraan kiinni oveen.

Avattavat puomit varoittavat lastausoven takana olevasta pudotuksesta.

– Oven edessä on pudotus, joten ovien sisäpuolelle tarvittiin kaiteet varoittamaan pudotuksesta. Myös nämä tuotteet saimme tilattua Nordpelilta, Santala kertoo.

Santalan mukaan yhteistyö Nordpelin asiantuntijoiden kanssa sujui erinomaisesti.

– Räätälöitävien tuotteiden kehittäminen sujui hyvin, ja asiakas sai sopivan tuotteen. Nordpelilta pidettiin meidät ajan tasalla toimitusajoista ja muutenkin yhteistyö sujui mutkattomasti. Ilman muuta kysyn heiltä tarjoukset taas seuraavissa hankkeissa, Santala kiittää.

Etsitkö kumppania toimittamaan suojauksia ja turvatuotteita?

Toimitamme valmiita tuotteita ja räätälöimme ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. 

Ota yhteyttä!

Jätä kommentti