Työmaa-aita on monikäyttöinen väliaikainen aita

Työmaa-aita on väliaikainen aita, joka on suunniteltu työmaakäyttöön. Työmaa-aita on nopea asentaa, ja aitalementtejä on myös helppo kuljettaa ja käsitellä työmailla.

Koska työmaa-aita on helppo asentaa, sen käyttö ei rajoitu pelkästään työmaan rajauksiin. Työmaa-aita pystytetään jalustan avulla, eikä sitä tarvitse kaivaa maahan – tästä syystä sitä käytetään usein myös tapahtumissa ja muissa paikoissa, joissa halutaan rakentaa kulkueste nopeasti ja helposti.

Edullinen koiratarha tai peurasuoja ovat näiden aitojen hieman eksoottisempia käyttömuotoja.

Työmaa-aitojen plussat

 • Edullinen
  Edullisuus on väliaikaisen aidan tärkein hyöty. Kiinteän aidan hankkiminen on suhteellisen kallista, kun taas työmaa-aidat ovat edullisia, helppoja asentaa ja kuljettaa. Työmaa-aitoja pystyy nopeasti lisäämään tai poistamaan tarpeiden muuttuessa.
 • Joustava
  Työmaa-aidat on suunniteltu niiden helposti asennettaviksi ja kuljetettaviksi. Työmaa-aita on käytössä hyvin joustava ja kestävä. Aidat ovat tarpeeksi vakaita kestääkseen kaikkia sääolosuhteita, mutta silti ne ovat helposti siirrettävissä ja varastoitavissa.
 • Helppo käyttää
  Väliaikainen aita on tukeva mutta ei pysyvä. Helpon asennuksen ansiosta työmaa-aidoilla voi rajata hyvin erilaisia alueita, ja niitä voi käyttää hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin.
 • Hyvä väkijoukon hallintaan
  Vaikka olisit järjestämässä isoa konserttia tai vaikka vain pienempää tapahtumaa, työmaa-aidat ovat toimivin vaihtoehto väkijoukon ohjaukseen ja hallintaan.

Työmaa-aita kootaan aitaelementeistä

Kaikista yleisimmin käytetty työmaa-aita aluerajuksiin on 2 m x 3,5 m -kokoinen aitaelementti. Kahden metrin korkeus johtuu siitä, että viranomaiset ovat usein määrittäneet sen vähimmäiskorkeudeksi.

Tietyissä tapauksissa 1,2 m x 3,5 m aitaelementti on sallittu. 1,2 merin korkuinen aita on huomattavasti helpompi käsitellä verrattuna 2 metriä korkeaan yleisesti käytettyyn malliin, joten sitä kannattaa suosia aina kuin mahdollista.

Monesti suuremmilla työmailla matalampaaa työmaa-aitaa käytetään esimerkiksi urakkarajauksena. Näin saadaan jaettua työmaa lohkoihin, jolloin kaikilla on selkä urakka-alue työskentelyyn. Näin työskentely on sujuvaa ja turvallista.

Tiesitkö, että työmaa-aita tunnetaan puhekielessä myös nimellä Vepe-aita?

Työmaa-aitaa kuuluu joskus kutsuttavan Vepe-aidaksi sen alkuperäisen kotimaisen valmistajan mukaan. Jo yli vuosikymmenen ajan suurin osa Suomessa käytössä olevista työmaa-aidoista on tullut Euroopasta suuremmilta tehtailta. Puhekielessä Vepe-aita on kuitenkin jäänyt elämään.

Nordpelin valikoimasta löytyy kymmeniä erilaisia työmaa-aitoja. Teräksisten rakennustyömaa-aitojen lisäksi löydät meiltä mellakka-aidat sekä euroaidat.

Tunnemme aidat ja olemmekin valinneet valikoimaamme parhaimmat vaihtoehdot. Myös työmaa-aidat voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. 

Ota yhteyttä, kun pohdit työmaa-aidan valintaa!

Työmaa-aidat Ota yhteyttä!