Euroaita

Euroaita

Euroaita eli sulkupuomi on työmaiden kulunohjauksessa käytetty heijasteellinen, valkoinen muoviaita. Euroaidat on valmistettu korkealaatuisesta UV suojatusta HDPE:sta. Sisälle asennetut teräsputket sekä profiileilla jäykistetty rakenne takaa aidan kestävyyden kovassa käytössä.

Mitat ja paino: 2,15 x 1,10 m 13 kg,

HDPE, UV-suojattu euro aita
Nojaamisen kestävä
Virallinen sulkupuomi R1 heijaste, optiona R2
Teräsputket ylös asti, kantokahva
Mahdollisuus omaan logoon

 

Tuotetunnus (SKU): EURO Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Valkoinen työmaa-aita heijastimilla liikenteenohjaukseen, täyttää sulkupuomin vaatimukset.

Euroaidan nimen alkuperä juontaa sen ulkomailla käytetystä nimityksestä EURO-panel.
Valkoinen muoviaita heijastimilla on myöskin suosittu ja kuvaava nimitys tästä aidasta urakoitsijoiden keskuudessa. Virallinen euroaidan nimitys, jota käytetään liikenneviraston ohjeistuksissa, on kuitenkin sulkupuomi.
Vielä 90-luvulla työmailla käytettiin valtaosin puisia sulkupuomia. Nordpel on ollut ensimmäisten joukossa tuomassa euroaitaa suomen markkinoille ja tehnyt erittäin paljon töitä euroaidan tunnettavuuden parantamisen suhteen. Tässä on onnistuttukin ja harvassa ovat ne työmaat, missä enään törmää puisiin versioihin

Muovisella euroaidallamme / sulkupuomilla saavutetaan monia etuja:

  • Vakiona näkyvät heijasteet R1 tai R2
  • Iskunkestävyys sekä erinomainen säänvaihteluiden- / UV-säteilyn kesto
  • Keveys, nopea käsiteltävyys sekä tilaa & aikaa säästävät valmiit varastointi- /kuljetusratkaisut
  • Saksalaisten ZTV-SA määräysten täyttäminen takaa turvallisen & testatun käytön

Oikean euroaidan valinnassa huomioitavaa

”Halpa hinta houkuttaa tuotteessa kuin tuotteessa. Kun on kyseessä kovaan ammattilaiskäyttöön suunniteltu tuote, jokainen ymmärtää että laatu ja hinta kulkevat käsikädessä. Vuoden kahden päästä hävikki- & korjauskuluja tarkasteltaessa ei ole yllätys, että huomataan halvimman tuotteen tulleen lopulta kalleimmaksi.”

Määräysten täyttyvyys:

Mikäli euroaidan käyttötapa on sulkupuomi, niin sen on täytettävä tietyt määräykset.

– Aidan yläreunan on oltava 1-1,2m maasta
– Aidan alin osa maasta < 20cm näkövammaisia varten
– Aidan yläosa oltava yhtenäinen vähintaan 15cm matkalla korkeussuunnassa
– Mahdollinen vapaa tila ts aukot aidan keskellä enintään 50cm korkeussuunnassa
– Aidan yläosassa oltava < 15cm korkeat puna-keltaiset poikkijuovat vähintään heijastavuusluokka R1. Poikkijuovien leveys oltava 20-50cm.
Lisätietoa: Sulku- ja varoituslaitteet Laatuvaatimukset ja käyttö

Laadukas materiaali:

Nordpel euroaidat ovat laadukasta HDPE muovia, joka on pitkäikäinen sekä kestää hyvin rasitusta. Halvempaa muovia käytettäessä aiheutuu monesti ikäviä seurauksia esim. aidan vääntyilevät helteellä, eivätkä kestä kylmiä lämpötiloja.

Metallinen päätyputki menee ylös saakka:

Metallissa on helppo säästää, mutta jättämällä päätyputket vajaamittaisiksi, kohdistuu aidan päätyyn isompia rasituksia ja ne useasti käytössä repeävät. Nordpelin euroaidoissa päätyputket on täysimittaisia.

Käytettävyys:

Pienillä parannuksilla saadaan aitojen helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta lisättyä. Aidoissa oleva kantokahva helpottaa niiden käsittelyä sekä oikeaoppinen aidan rakenne minimoi siihen kohdistuvan tuulikuorman ja rasitukset. Euroaidassa olevat kunnolliset metalliset lenkit myöskin mahdollistavat nopean ja kestävän aitojen ketjuttamisen.

Eri jalustat:

MONITOIMIJALKA: Euroaidassa / muoviaidassa voi käyttää ns. litteitä, leveämpi ja asteen raskaampia monitoimijalkoja. Monitoimijalan nimitys tulee siitä, että siihen voi tarpeen vaatiessa lisätä myös järeämmän sulkulevyn. Monitoimijalka on parempi epätasaisella alustalla, mutta jotkut on kritisoineet sen helppoa hajoamista mm. kovilla pakkasilla heitellessä.

PERUSJALKA: Euroaita menee myös isommissa teräs työmaa-aidoissa  käytettyyn muoviseen työmaa-aidan jalkaan. Tämä jalustan saa ahtaissa paikoissa esim. rotvallinen lähellä laitettua hieman pienempään tilaan. Lisäksi se on halvempi. Toisaalta käsittely on asteen hankalampaa, koska jalustasta puuttuu kahva.

Aita- ja jalkatelineet:

Valkoinen muoviaita = euroaita on eniten myyty 20kpl paketteina. Tämä johtuu siitä, että aitatelineeseen menee 20kpl aitoja. Valtaosa ottaa tavallisen aitatelineen ja jalustoja säilytetään esim. puisien kuormalavojen päällä sidottuna liinoilla. Mikäli aitoja kuljetetaan jatkuvasti pienellä kuorma-autolla, voi ns. kombiteline olla taloudellisempi. Koska jalustat ja aidat ovat päällekkäin, niin kuljetuksessa säästyy lattiapinta-alaa.